Kurser

 

Mentoruddannelsen

- for dig der arbejder med unge og unge voksne

...................................

Det teoretiske grundlag for mentoruddannelsen kan med fordel fåes på Generators Introkursus - et kursus Ungliv.dk afholder i samarbejde med:

 undefined

....................................

3 dages Mentoruddannelse med afsæt i konkrete cases.

Bliv godt klædt på som professionel varetager af mentorfunktionen! Få samtaletekniske værktøjer og et tydeligt overblik over mentorrollens muligheder og begrænsninger i forhold til unge med diagnostiske problemtyper. 

UngLiv.dk har specialudviklet dette kursus på baggrund af mange års erfaring med den særlige rolle mentorer har i støtten til fastholdelse af psykisk sårbare unge i ungdomsuddannelsen. Deltagerne får ved kursets start udleveret den nylig udkomne mentorhåndbog, der inddrager nutidens mest anvendte psykologisk tilgange.

Tilmeld dig her

Sted og datoer - 3 dags kursus fordelt over 3 mdr.

Greve (Sjælland)

Forår 2017
Dag 1: 29. marts 2017
Dag 2: 26. april 2017
Dag 3: 16. maj 2017   

Efterår 2017 (Både Sjælland og Jylland)

Datoer er endnu ikke fastlagt, men holdene bliver hurtigt fyldt, så hvis du vil sikre dig en plads, kan du evt. tilmelde dig vores venteliste (Tryk på den grønne knap herover).

Ventelisten er IKKE forpligtende.
Du får selvfølgelige en mail når kurset bliver oprettet.

3.900 kr. - ex. moms, inkl. frokost, kaffe, materialer og Mentorhåndbogen.

UngLiv.dk - Kognitiv Center er specialiseret i behandling af unge og unge voksne, og udgav i sommeren 2016 Mentorhåndbogen der særligt retter sig til mentorer for psykisk sårbare unge i uddannelseslivet. Vi tilbyder en intensivt 3-dags kognitiv mentoruddannelse, hvor både faglighed, metodik og menneskesyn går op i en højere helhed.

Hvem henvender uddannelsen sig til
Mentor, støtte/kontaktperson, vejleder, pædagog, lærer, anden fagperson eller frivillig som arbejder med sårbare unge og unge voksne. Der kræves ikke forkendskab til psykologiske metodikker for at deltage i kurset.

Formål
At uddanne og klæde den professionelle på til at varetage en mentorfunktion med henblik på: Støtte til fastholdelse i job og uddannelse, igangsættelse af positive forandringsprocesser, samt generelt at støtte og robustgøre i forhold til et vanskeligt ungdomsliv.

Den overordnede tilgang i UngLiv.dk er at hjælpe unge på den enkelte unges præmisser, og altid møde dem i øjenhøjde. Vi er særligt opmærksomme på, at en positiv og tillidsvækkende relation mellem mentor og mentee er afgørende for positiv forandring hos den unge. Vi anvender og udvikler metoder indenfor både klassisk CBT (Cognitive behavioral therapy) og ACT (Acceptance and commitment therapy).

Indhold
• Definition af mentorrollen/-opgaven
• Målgruppen – unge med diagnostiske problemtyper
• Kognitiv grundforståelse og metodiske redskaber
• Psykologiske grundbehov – Vitaliseringsmodellen
• Samtale og spørgeteknik – Sokratisk dialog
• Relationsanalysen – Mentalisering
• Den motiverende samtale
• Teknikker til at støtte og øge robusthed i forhold til svære følelser

Undervisningen vil bestå af teori og præsentation af metodiske redskaber. Der er afsat god tid til at øve disse redskaber samt at modtage feedback på eventuelle udfordringer. Der er lagt vægt på at teori og metodiske redskaber bliver præsenteret ud fra dagligdagseksempler og at undervisningen generelt er praksisnær.

Udbyttet af uddannelsen vil primært være at kunne støtte og motivere unge til at igangsætte og fastholde positive forandringsprocesser. Du vil opnå indsigt i mentorrollens muligheder og begrænsninger i forhold til unge med diagnostiske problemtyper. Ydermere vil du blive præsenteret for nutidens mest anvendte psykologiske tilgange og hvordan disse praktiseres indenfor mentoropgavens rammer.

Overbygninger på Mentoruddannelsen:
ACT (acceptance and commitment therapy) & Unge
Kognitiv Vejledning
Niveau 2

Med venlig hilsen

Underviser
Psykolog Mette Lebech Andersen (Jylland) tlf: 6142 6140 & Chefpsykolog Marianne Schøler (Sjælland) tlf: 2449 0740

Printervenligt program