Mentoruddannelsen

– for dig der arbejder med unge og unge voksne

 3 dages uddannelse med afsæt i konkrete cases.

Bliv godt klædt på som professionel varetager af mentorfunktionen! Få samtaletekniske værktøjer og et tydeligt overblik over mentorrollens muligheder og begrænsninger i forhold til unge med diagnostiske problemtyper.

UngLiv.dk har specialudviklet dette kursus på baggrund af mange års erfaring med den særlige rolle mentorer har i støtten til fastholdelse af psykisk sårbare unge i ungdomsuddannelsen. Deltagerne får ved kursets start udleveret den nylig udkomne mentorhåndbog, der inddrager nutidens mest anvendte psykologisk tilgange.

UngLiv.dk  er specialiseret i behandling af unge og unge voksne, og udgav i sommeren 2016 Mentorhåndbogen der særligt retter sig til mentorer for psykisk sårbare unge i uddannelseslivet. Vi tilbyder en intensiv 3-dags kognitiv mentoruddannelse, hvor både faglighed, metodik og menneskesyn går op i en højere helhed.

Kurset afholdes i Odense
21.- 22. februar & 9. april 2024

Tilmeldingsfristen er overstået

Kurset afholdes i Odense
24.-25 okt. + 28. november 2024

Tilmeldingsfrist d. 24. september 2024


Formål

At uddanne og klæde den professionelle på til at varetage en mentorfunktion med henblik på: Støtte til fastholdelse i job og uddannelse, igangsættelse af positive forandringsprocesser, samt generelt at støtte og robustgøre i forhold til et vanskeligt ungdomsliv.

Den overordnede tilgang i UngLiv.dk er at hjælpe unge på den enkelte unges præmisser, og altid møde dem i øjenhøjde. Vi er særligt opmærksomme på, at en positiv og tillidsvækkende relation mellem mentor og mentee er afgørende for positiv forandring hos den unge. Vi anvender og udvikler metoder indenfor både klassisk CBT (Cognitive behavioral therapy) og ACT (Acceptance and commitment therapy).

Indhold
• Definition af mentorrollen/-opgaven
• Målgruppen – unge med diagnostiske problemtyper
• Kognitiv grundforståelse og metodiske redskaber
• Psykologiske grundbehov – Vitaliseringsmodellen
• Samtale og spørgeteknik – Sokratisk dialog
• Relationsanalysen – Mentalisering
• Den motiverende samtale
• Teknikker til at støtte og øge robusthed i forhold til svære følelser og livssituationer

Undervisningen vil bestå af teori og præsentation af metodiske redskaber. Der er afsat god tid til at øve disse redskaber samt at modtage feedback på eventuelle udfordringer. Der er lagt vægt på at teori og metodiske redskaber bliver præsenteret ud fra dagligdagseksempler og at undervisningen generelt er praksisnær.

Udbyttet af uddannelsen vil primært være at kunne støtte og motivere unge til at igangsætte og fastholde positive forandringsprocesser. Du vil opnå indsigt i mentorrollens muligheder og begrænsninger i forhold til unge med diagnostiske problemtyper. Ydermere vil du blive præsenteret for nutidens mest anvendte psykologiske tilgange og hvordan disse praktiseres indenfor mentoropgavens rammer.

Overbygninger på Mentoruddannelsen:
Kognitiv Vejledning
Niveau 2

"Det har været rigtig godt og har givet stof og viden til mit virke som mentor. Jeg føler mig godt klædt på. Det har også været rigtig godt at få noget teori til at forstå mine mentee noget bedre. Tak!"

Gitte Nielsen – Balsmoseskolen

”Elsker det er så håndgribeligt og brugbart ude i virkeligheden. Meget indfølende og nærværende undervisning. Fedt med de sidste to cases – alle støttelærere burde på dette kursus”

Lars Møller Kransler – Aarhus Business College

"Super god og professionel indgang til arbejdet med sårbare unge. Kurset giver et godt indblik og gode konkrete værktøjer til brug i arbejdet med unge. Jeg føler mig godt rustet til at fortsætte arbejdet som mentor."

Andreas Riis Mandrup – Egaa Gymnasium

“Kurset har fuldt ud levet op til mine forventninger omend jeg følte mig lidt overvældet af de mange modeller, vi fik på kursets to første dage. Overvældelsen aftog, da jeg kom i gang med at bruge modellerne/metoderne derhjemme, og jeg er positivt overrasket over deres effekt/praktiske brug i den virkelige verden. Tak for det Tak for værktøjskassen”

Stine Munk – Exzentriq

Pris:

3 dags kursus – kr. 4.900,- ex. moms, inkl. frokost, kaffe, materialer og Mentorhåndbogen.

Tilmelding er bindende

Deltagere:

Kurset er henvendt til mentorer, støtte/kontaktpersoner, vejledere, pædagoger, lærere, anden fagperson eller frivillig som arbejder med sårbare unge og unge voksne. Der kræves ikke forkendskab til psykologiske metodikker for at deltage i kurset.

Kursus sted

Frederik VI’s Hotel
Rugårdsvej 590
5210 Odense NV
Tlf: 65 94 13 13
(Overnatning er mulig til kr. 726, -)

Underviser/psykolog

Gruppe kursus

Hvis I er en gruppe, der gerne vil have os til at komme ud og undervise på dit arbejdssted,

så kontakt chefpsykolog Marianne Schøler på mail: marianne@ungliv.dk

Tilmelding til kurset: Mentoruddannelsen

Jeg betaler selv

Jeg acceptere UngLiv.dk's handelsbetingelser *

Jeg acceptere UngLiv.dk's privatlivspolitik *

1 + 5 =

Min virksomhed betaler

Jeg acceptere UngLiv.dk's handelsbetingelser *

Jeg acceptere UngLiv.dk's privatlivspolitik *

7 + 4 =